Her er historien til "Tater Sofie". Ei flott Taterjente som har opplevd mange fine, men også triste ting i livet. Jeg skal blogge denne historien, og gjengi den så uforkortet som mulig. Alt i Alt så blir det ca 138 innlegg.





       LoveMyProfile.com - Profile Counters



lørdag 17. juli 2010

Mamma og bestemor hadde mange gode kjerringråd

Mamma var veldig nøye på at vi vasket oss godt når vi var ute og reiste.
Vi hadde ikke dusj, så om sommeren vasket vi oss i elver og vann, og var det ikke rennende vann i nærheten, laget mamma fat. Hun tok steiner og la i en ring. Oppå der la hun noe slags plast, og så hadde vi fat vi kunne vaske oss i.
Mamma var redd vi skulle få lus, for det var mange som fikk det den gangen. Hvis jeg eller pappa klødde oss i hodet, kom hun med en gang med en stor og fin kam og gredde oss. Hvis hun trodde det var lus der, tok hun parafin og tømte det rett i hodet på oss og masserte det rundt. Parafinen drepte lusene, og etterpå måtte vi vaske håret godt så vi ikke gikk rundt og luktet parafin.
En gang var det en gutt som kom inn til bestemor fordi han hadde fått en stor kvise i nakken. Det gjorde så vondt at han klarte nesten ikke røre på hodet, men bestemor sa: ”Denne kvisa skal jeg få bort på en to tre.” Så laget hun i stand en deig med sirup og hvetemel og la den oppå kvisa. Til slutt tok hun et tørkle og surret det rundt så det ble helt tett. ”Dette må du ha på deg i tre dager, og så er det bra,” sa hun til gutten. Og det var helt sant. Etter tre dager var kvisa trukket inn i deigen og borte vekk fra guttens nakke.
Mamma har mange andre fortellinger også, men det kan jeg fortelle deg om en annen
gang!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar